LENTILELE MINERALE, ORGANICE, COSMETICE, TERAPEUTICE

LENTILELE DE STICLA ( minerale ) – putem spune ca sunt lentile des folosite datorita pretului mic, dar ele pierd teren in favoarea lentilelor fabricate din material plastic, mai usoare si mai rezistente. Nu necesita o intretinere deosebita. Au dezavantajul ca se sparg si sunt mai grele cu 60% fata de cele de plasic, la aceeasi putere dioptrica.

LENTILELE DIN PLASTIC (organice) sunt indicate atat adultilor si copiilor (in special), sunt rezistente si usoare, avand un pret accesibil. Pot fi montate pe orice tip de rama de ochelari, au o paleta larga de colorare in diferite procente si degrade. Tratamentul de DURIFICARE in mai multe straturi (antizgarietura) face ca lentila sa fie mult mai rezistenta la socurile mecanice.

Straturile hidrofob, oleofob, antistatic permit o intretinere mai usoara a lentilei datorita aderentei foarte reduse a apei, a substantelor uleioase, a particulelor de praf. Lentilele se pot curata mult mai usor, iar in conditiile schimbarii temperaturii mediului, dezaburirea lentilei se face foarte rapid, acest tratament avand avantajul de a asigura purtatorilor un confort deosebit.

Tratamentul de PROTECTIE PENTRU CALCULATOR protejeaza ochiul de radiatia albastra emisa de ecranul calculatorului care are efecte nocive asupra ochiului(sindromul de uscaciune oculara, oboseala,etc)

Tratamentul ANTIREFLEX reduce reflexia razelor luminoase furnizata de obiectele inconjuratoare.

Lentilele ASFERICE creeaza o imagine nedistorsionata, dazavantaj major al lentilelor cu dioptrii medii si mari.

LENTILE PROGRESIVE

Lentilele progresive, spre deosebire de lentilele bifocale, asigura pacientilor prezbiopi o vedere clara la distanta, la aproape si, de asemenea, la orice distanta intermediara. Totodata sunt recomandate si persoanelor care petrec mult timp in fata calculatorului. Lentilele progresive va ofera un aspect mai placut al fetei, nimeni nu va stii ca purtati lentile multifocale.

LENTILELE DE INTERIOR sunt lentile progresive utile celor cu activitate intensa de birou si fara vicii de refractie la distanta. Ele permit o vedere foarte buna intr-un perimetru de proximativ 1,5 m.

LENTILE FOTOCROMATICE

Viata este plina de contraste-cand este soare, cand este inorat, cand stai in casa, cand afara in lumina puternica a soarelui. Lentilele fotocromatice se adapteaza conditiilor diferite de lumina. Aceasta inseamna ca, cu cat soarele straluceste mai puternic, cu atat lentilele devin mai inchise la culoare si asigura protectia optima a ochilor fata de radiatia UV atat de nociva ochilor. Lentilele speciale pentru conducerea autoturismelor, prin tratamentul fotocromat si polarizat, protejeaza foarte eficient ochii de reflexia radiatiei UV pe sosea si pe suprafetele autoturismelor aflate in trafic.

LENTILELE DE CONTACT

Lentilele de contact optice sunt folosite pentru corectia diverselor vicii de refractie: miopie, hipermetropie, astigmatism, presbitie (multifocale). Plasate pe cornee, lentilele functioneaza ca element optic initial al ochiului. Elementele lor de refractie se combina cu cele ale ochiului, avand ca rezultat o vedere buna.

Lentilele cosmetice schimba nuanta sau chiar culoarea irisului, dand un aspect cu totul nou fetei dumneavoastra. Ele pot fi combinate cu lentile de contact optice.

Avantajele purtarii lentilelor de contact :

 • Acuratetea vizuala
 1. Camp vizual normal, mult marit fata de cazul purtarii ochelarilor;
 2. Vederea periferica nu este blocata, deoarece nu exista rama;
 3. Corectia optica se realizeaza in orice directie a privirii, deoarece lentila de contact se misca odata cu globul ocular;
 4. Intotdeauna pupila este centrata in spatele centrului optic al lentilei sunt eliminate aberatiile;
 5. Acuitate vizuala mai buna decat cu ochelari, in special la dioptriile mari.
 • Estetic si psihologic
 1. Lentilele de contact sunt practic invizibile atunci cand sunt purtate.
 2. Efectul psihologic al lipsei ochelarilor si cel estetic sunt avantaje reale la purtatorii de ochelari.
 3. Anumite tipuri de lentile color sunt utilizate in aplicatii mai degraba medicale decat cosmetice, pentru a crea pupile sau iris artificiale.
 • Profesie si timp liber

Multe profesii necesita acuitate vizuala foarte buna, iar lentilele de contact sunt cele mai adecvate pentru avantajele lor optice. Fotografii, cei care lucreaza la microscoape, telescoape sau alte asemenea instrumente sunt eliberati de obstructia lentilelor aeriene sau a ramelor de ochelari. Alte categorii carora li se preteaza lentilele: chirurgi, lucratori postali, agenti comerciali, sportivi. De asemenea, avantajul cosmetic al lentilelor de contact este foarte valoros pentru cei implicati in publicitate, televiziune sau pentru cei care pun in prim plan imaginea personala.